Ι.        ΕΙΣΑΓΩΓΗ

  1. Γενικά

Στην Γ. & Ε. ΚΕΦΑΛΑ Ο.Ε. (εφεξής MOTHER BABY, Εταιρεία, εμείς) η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πρωταρχικής σημασίας. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η παρούσα Πολιτική για την Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, για ποιους σκοπούς τα επεξεργαζόμαστε και ποια είναι τα δικαιώματά σας ώστε να γνωρίζετε τον τρόπο που συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή ενδεχομένως γνωστοποιούμε πληροφορίες σας. Πριν πλοηγηθείτε στο Δικτυακό μας Tόπο ή κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί μας, ή γίνετε μέλος μας ή εγγραφείτε στη λίστα αποδεκτών των Newsletters μας, ή υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητά σας κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας ή συμμετέχετε σε προωθητικές ή άλλες ενέργειές μας, ή κάνετε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) μας, συμβουλευτείτε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε και με τους όρους και προϋποθέσεις που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

  1. Τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ):
  • Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, αποτέλεσαν ή θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και σε κάθε περίπτωση να απαιτήσετε από εμάς τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωση αυτών σε περίπτωση ελλείψεων. Κατά την ενημέρωση των προσωπικών σας στοιχείων, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

 

  • Μπορείτε να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να τα διαβιβάζετε, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας αρκεί αυτό να μην επηρεάζει  δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.

 

  • Υπό τις προϋποθέσεις του νόμου μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή τους, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τον περιορισμό της επεξεργασίας που αυτά υφίστανται.

 

  • Έχετε δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν.

 

  • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας για  σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, αν αυτή σχετίζεται με την απευθείας εμπορική προώθηση. Σε περίπτωση άσκησης του παραπάνω δικαιώματος τα  προσωπικά σας δεδομένα δε θα υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για τους σκοπούς αυτούς.

 

  • Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε και να ζητήσετε τον περιορισμό ορισμένων πράξεων επεξεργασίας των δεδομένων σας.
  • Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.
  • Έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) σε περίπτωση που κρίνετε ότι τα δεδομένα σας υφίστανται μη νόμιμη επεξεργασία.

 

ΙΙ.       ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

  1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Γ. & Ε. ΚΕΦΑΛΑ Ο.Ε.», που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής επί της οδού Υπάτης αρ. 51, 121 33, στην Ελλάδα, με ΑΦΜ: 099092947 και Δ.Ο.Υ Β’ Περιστερίου), +30 2105745127 – Φάξ : + 30 2105737747

  1. Επικοινωνία με τον Συντονιστή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Συντονιστή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας (Data Protection Coordinator – DPC) στο email gdpr@motherbaby.gr και στο τηλέφωνο …………………….

 

  1. Ερωτήσεις και Σχόλια

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται ανωτέρω και να μας υποβάλετε τα σχόλια, απορίες σας, παρατηρήσεις ή τυχόν παράπονά σας αναφορικά με την παρούσα Πολιτική και την εν γένει συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

ΙΙΙ.      ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜENΩΝ

Ως προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα νοείται κάθε πληροφορία που αφορά́ ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό́ πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») το ταυτοποιήσιμο φυσικό́ πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα. Τα δεδομένα αυτά δεν περιλαμβάνουν στοιχεία τα οποία είναι ανώνυμα.

  1. ΤΙ δεδομένα συλλέγουμε για εσάς και πώς τα συλλέγουμε

Κατά την πλοήγησή σας στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα ή στα Social Media της MOTHER BABY, την υποβολή παραγγελίας, το άνοιγμα Λογαριασμού σας, την εγγραφή σας στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών δελτίων Newsletter μας ή ως μέλος στο πρόγραμμα πιστότητας της MOTHER BABY, τη συμμετοχή σας σε ενέργειες προωθητικές όπως για παράδειγμα διαγωνισμούς, τη διάδραση στα Social Media (πχ. σχόλια, Likes κτλ.) ή άλλως, εμείς συλλέγουμε διάφορους τύπους προσωπικών δεδομένων για εσάς, είτε απευθείας από εσάς, ή από τρίτους ή τα οποία συλλέγουμε ή δημιουργούμε με ίδια μέσα (συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων μέσων).

Ενδεικτικά συλλέγουμε για εσάς τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα:

  • Δεδομένα Ταυτότητας: (ονοματεπώνυμο, όνομα χρήστη, κωδικός μέλους ή άλλο παρόμοιο αναγνωριστικό) που μας χορηγείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας σας ή κατά την εγγραφή σας ως Μέλος της Εταιρείας μας με το άνοιγμα Λογαριασμού, τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς κτλ..
  • Δεδομένα Επικοινωνίας: (σταθερό ή και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -email και λοιπές πληροφορίες επικοινωνίας) που μας χορηγείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας, το άνοιγμα Λογαριασμού ή στο πλαίσιο της λήψης εμπορικής επικοινωνίας από την Εταιρεία μας, ή στο πλαίσιο της συμμετοχής σας σε διάφορες ενέργειες της Εταιρείας μας (πχ διαγωνισμούς κτλ.).
  • Δεδομένα Παράδοσης: Ταχυδρομική Διεύθυνση (οδός, αριθμός, ΤΚ, πόλη, χώρα)
  • Δεδομένα οικονομικά: (τραπεζικό λογαριασμό, αξία συναλλαγών, πιστωτικά, επιστροφές χρημάτων, διεύθυνση χρέωσης κτλ.) που μας χορηγείτε κατά την πληρωμή με ηλεκτρονικά μέσα, σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων, που συνάγουμε από τις αγορές σας κτλ.
  •  Δεδομένα Συναλλαγής/ Αγοράς: (είδος προϊόντων αγοράς, αξία συναλλαγών, τόπος παράδοσης, χρόνος αγοράς, ιστορικό αγορών, παράπονα, τρόπος πληρωμής, στοιχεία που απαιτούνται σε περιπτώσεις αλλαγών ή επαναπίστωσης λογαριασμού όπως τραπεζικός λογαριασμός, όνομα δικαιούχου, IBAN, τραπεζικό ίδρυμα κ.α.) που συλλέγουμε σχετικά με την αγορά σας ή/και από το Λογαριασμό σας.
  • Δεδομένα Καταναλωτικής Συμπεριφοράς: Καταναλωτικές προτιμήσεις κατά την περιήγησή σας στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα δηλαδή τα είδη που βλέπετε, το καλάθι αγορών σας, τη Wishlist,τη διάδρασή σας στα Social Media (πχ. σε ποια προϊόντα κάνετε Like), την εξαργύρωση δώρων, τη συχνότητα αγοράς, τρόπος, χρόνος αγοράς, είδος αγοράς κτλ., με βάση τα προϊόντα αγορών, σχόλια ή τυχόν απαντήσεις σας σε έρευνες που πραγματοποιούμε.
  • Δεδομένα τεχνικά όπως για παράδειγμα το κανάλι – πηγή προέλευσης, τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), ζώνη ώρας και τοποθεσία, στοιχεία εισόδου, τύπο και έκδοση του προγράμματος περιήγησης, λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα και άλλη τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να προσπελάσετε το Δικτυακό μας Τόπο κτλ. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω των cookies παρακαλούμε ανατρέξτε στην πολιτική μας παρακάτω.
  • Δεδομένα Σύνδεσης στο Λογαριασμό σας ή μέλους στο πρόγραμμα πιστότητας, που είναι το όνομα χρήστη (username – το οποίο αντιστοιχεί στο email ή στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου) και ο κωδικός πρόσβασης (password).
  • Δεδομένα Προφίλ στο πλαίσιο της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα πιστότητας της MOTHER BABY συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις καταναλωτικές σας προτιμήσεις, τη συλλογή και εξαργύρωση των πόντων επιβράβευσης σας, τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς ή εκδηλώσεις και την εν γένει διάδραση σας ως μέλος με την MOTHER BABY.
  • Δεδομένα Δημογραφικά: ηλικία, φύλο, τόπος διαμονής, τα οποία συλλέγονται απευθείας από το υποκείμενο κατά περίπτωση ή συνάγονται από τις συναλλαγές των υποκειμένων στο Ηλεκτρονικό μας Κατάστημα κτλ.
  • Δεδομένα μέσω Cookies: Browser, IP address, προϊόντα που έχετε τοποθετήσει στο καλάθι και δεν έχετε ολοκληρώσει την αγορά, τη χώρα προέλευσης της παραγγελίας σας, τα προϊόντα που κοιτάζετε μέσα στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα, τη Wishlist με τα αγαπημένα σας, την προέλευσή σας από άλλους δικτυακούς τόπους.
  • Δεδομένα μάρκετινγκ: που περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη υλικού προωθητικών ενεργειών από εμάς και τρίτους και τις προτιμήσεις σας για την επικοινωνία σας με εμάς, εφόσον έχουμε τη σχετική σας συναίνεση, η γνώμη σας σχετικά με προϊόντα που αγοράσατε από εμάς.

 

  1. Πολιτική απορρήτου και Παιδιά

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί και προορίζεται για χρήση από ενήλικες. Αν είστε  ανήλικος κάτω από το ηλικιακό όριο, από το οποίο απαιτείται η γονική συναίνεση στη χώρα σας, θα πρέπει οι όροι της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου να ελεγχθούν από το γονέα ή τον κηδεμόνα σας, ο οποίος στη συνέχεια θα δώσει τη συγκατάθεσή του. Στην Ελλάδα το ηλικιακό όριο έχει οριστεί στο 15ο έτος δυνάμει του α. 21 του ν. 4624/2019. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες από ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα του, ενώ θα έπρεπε να έχει ληφθεί τέτοια συγκατάθεση, θα διαγράφουμε τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν.

Η πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της ιστοσελίδας μπορεί να περιορίζεται σε χρήστες κάτω από μια ορισμένη ηλικία. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να πραγματοποιήσουμε ελέγχους επαλήθευσης της ηλικίας και να εφαρμόσουμε αυτούς τους περιορισμούς ηλικίας.

 

3.Συλλογή δεδομένων σας από τρίτους και προς τρίτους:

  • Ενδέχεται να λάβουμε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον τρίτο φίλο σας, ο οποίος σας δήλωσε προκειμένου να λάβετε από εμάς μια δωροεπιταγή ή να σας αποστείλουμε ένα δώρο που έχει επιλέξει για εσάς.
  • Σε περίπτωση που εγγραφείτε στην υπηρεσία μας μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται  να συλλέξουμε τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα απευθείας από τις πληροφορίες που έχετε δώσει στην πλατφόρμα (αρκεί η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει σχετικό δικαίωμα να διαμοιραστεί τα προσωπικά σας δεδομένα με εμάς).
  • Ενδέχεται τα δεδομένα σας να μεταβιβαστούν σε περαιτέρω αποδέκτες, στους οποίους η εταιρία αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της και οι οποίοι θα ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό μας στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης, για την επίτευξη του ως άνω νόμιμου σκοπού. Για τα στοιχεία των αποδεκτών μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gdpr@motherbaby.gr. Πέραν των ανωτέρω, τα δεδομένα σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους-αποδέκτες ή σε τρίτες χώρες για εμπορικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς, χωρίς τη προηγούμενη ενημέρωση και ρητή συγκατάθεση σας.
  • Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαμοιραστούν μαζί μας τρίτοι ανεξάρτητοι οργανισμοί όταν υφίσταται νομική βάση επεξεργασίας και έχουν σχετικό δικαίωμα να το πράξουν. Οι οργανισμοί αυτοί ενδέχεται να περιλαμβάνουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Instagram, Viber.

 

  1. ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Όλα τα παραπάνω προσωπικά σας δεδομένα τα οποία όπως αναφέρθηκε ή μας τα χορηγείτε εσείς υποχρεωτικά ή προαιρετικά, ή τα συλλέγουμε από τρίτους ή παράγονται με αυτοματοποιημένα μέσα, τα χρησιμοποιούμε για τους παρακάτω νόμιμους σκοπούς. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που το κοινοτικό ή εθνικό δίκαιο περιορίσει ή απαγορεύσει ορισμένες ενέργειες της Εταιρείας για τις οποίες χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, θα παύσουμε τη χρήση των πληροφορίων που σας αφορούν για τους σκοπούς αυτούς.

Ειδικότερα τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται από εμάς για τους εξής σκοπούς:

  • Για τη λήψη των παραγγελιών σας, τη διεκπεραίωση αυτών, και την αποστολή των προϊόντων σε εσάς και την επικοινωνία μαζί σας αναφορικά με τα ανωτέρω.
  • Για τη διαχείριση, διεκπεραίωση και την επεξεργασία των πληρωμών σας συμπεριλαμβανόμενής και της ασφάλειας της οικονομικής μας συναλλαγής.
  • Για την εξυπηρέτησή σας ως Μέλος στη MOTHER BABY με το άνοιγμα του Λογαριασμού σας σε εμάς.
  • Για τη δημιουργία, φύλαξη και συντήρηση βάσης δεδομένων με το πελατολόγιό μας και την ανάλυση αυτής.
  • Για την αποστολή σε εσάς εμπορικής επικοινωνίας μέσω Newsletter, SMS, ή άλλων πολυμέσων (VIBER) που αφορά σε νέα της Εταιρείας μας, σε προϊόντα, προσφορές και προωθητικές ενέργειες.
  • Για την ανάλυση της συμπεριφοράς σας και την κατανόηση των προτιμήσεων σας.
  • Για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων σας όπως για παράδειγμα της υπαναχώρησης, αντικατάστασης προϊόντος κτλ.,
  • Για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων σας, αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Για την έρευνα αγοράς, για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ και τη διαχείριση εκστρατειών μάρκετινγκ και να σας ενημερώνουμε εμείς ή οι συνεργάτες μας για πιθανές ευκαιρίες συμμετοχής στις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ ή προώθησης προϊόντων της MOTHER BABY.
  • Για άλλους σκοπούς για τους οποίους θα σας ειδοποιούμε, ή θα προσδιορίζονται κατά περίπτωση, στο σημείο που συλλέγονται αρχικά οι πληροφορίες για εσάς

 

  1. ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Η Νομική Βάση για τη χρήση των πληροφοριών σχετικά με εσάς είναι μία από τις ακόλουθες:

  • Η εκτέλεση μιας σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος.

Για την επικοινωνία σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη συναλλακτική σας σχέση με την Εταιρεία, όπως κατά την αγορά κάποιου προϊόντος μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τυχόν μη διαθεσιμότητα αυτού, για τη γνωστοποίηση εκτέλεσης της παραγγελίας, για την επικοινωνία σχετικά με την αποστολή του προϊόντος, για να σας ενημερώσουμε για αλλαγές στους όρους χρήσης μας ή στη Δήλωση Απορρήτου και τις λοιπές πολιτικές που υιοθετεί η Εταιρεία και για να συμμετέχετε σε κάποιο διαγωνισμό ή κλήρωση στο πλαίσιο προωθητικών μας ενεργειών εφόσον αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής.

  • το έννομο επιχειρηματικό συμφέρον, ήτοι

Για να διευθύνουμε και να προστατέψουμε την επιχείρηση μας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιπτώσεων εξαπάτησης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, για να σας παρέχουμε πρόσβαση στον εξατομικευμένο σας λογαριασμό, για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες προσωποποιημένης επικοινωνίας κατά τον τρόπο που επιθυμείτε και έχετε δηλώσει για προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, για να κατανοήσουμε καλύτερα τη βάση πελατών μας  για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις προωθητικές μας ενέργειες, για να κατανοήσουμε καλύτερα τις αγοραστικές σας συνήθειες έτσι ώστε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας και να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο του ιστότοπου στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της παρουσίασης και προβολής της Εταιρείας σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων, για να αναλύσουμε την αποτελεσματικότητα της προώθησης πωλήσεων μας, για λόγους έρευνας αγοράς, αξιολόγησης και ανάλυσης της γνώμης σας για τα προϊόντα μας και την εμπορική μας πολιτική, τη φήμη, την αναγνωρισιμότητα των εμπορικών μας σημάτων και λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων.

  • η τήρηση νομικής υποχρέωσης με την οποία δεσμευόμαστε,

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της η Εταιρεία υποχρεούται στην επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό την τήρηση υποχρεώσεών της που απορρέουν από το νόμο, όπως για παράδειγμα στην τήρηση των οικονομικών δεδομένων των συναλλαγών για φορολογικούς λόγους, στη χρήση του email σας για την αποστολή σε αυτό της επιβεβαίωσης εκτέλεσης της παραγγελίας σας, κ.α.

 

  • αν δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω, η συγκατάθεσή σας (την οποία θα ζητήσουμε πριν επεξεργαστούμε τις πληροφορίες).

Η ελεύθερη και ενημερωμένη συγκατάθεσή σας αποτελεί τη νομική βάση για τη χρήση του email ή/και του κινητού σας τηλεφώνου για την αποστολή σε εσάς άμεσης εμπορικής επικοινωνίας με τη μορφή Newsletter στα email σας, ή ενημερώσεων για τα νέα και τις προσφορές μας με μηνύματα SMS/ VIBER στο κινητό σας, όταν δεν είστε για παράδειγμα πελάτης μας ή όπου αλλού τυγχάνει εφαρμογής, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για εκδηλώσεις, ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

  1. Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια:

  • Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketingactivities) και σε κάθε άλλη περίπτωση όπου η επεξεργασία στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας, τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.
  • Όπου η νομική βάση επεξεργασίας είναι η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης ή η νομική υποχρέωση της εταιρείας μας, τα δεδομένα σας θα αποθηκεύονται για το χρονικό διάστημα που ορίζεται από τη νομοθεσία.
  • Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gdpr@motherbaby.gr. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

 

  • Τροποποιήσεις:

Η παρούσα έκδοση ενημερώθηκε στις 29/10/2019. Η παρούσα Πολιτική αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες που ενδεχομένως παρείχαμε στο παρελθόν σχετικά με τις πρακτικές πληροφόρησης μας. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να αλλάξουμε την παρούσα δήλωση στην περίπτωση αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των προσωπικών δεδομένων ή/και της εταιρικής μας πολιτικής και να εφαρμόσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα σας και στις πρακτικές μας αναφορικά με τη συλλογή και επεξεργασία αυτών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ή/και να τροποποιήσουμε ή αντικαταστήσουμε το σύνολο ή/και μέρος της παρούσας Πολιτικής κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια.

Η συνέχιση της πλοήγησή σας στο Δικτυακό μας Τόπο, ή η χρήση των Υπηρεσιών μας ή/και η αγορά μέσω του Ηλεκτρονικού μας Καταστήματος, συνεπάγεται και την αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των τροποποιημένων όρων της παρούσας πολιτικής εκ μέρους σας. Σε περίπτωση που δε συμφωνείτε με τις τροποποιήσεις, οφείλετε να μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια ή χρήση του Δικτυακού Τόπου ή αγορά, πολύ δε περισσότερο στη χορήγηση προσωπικών δεδομένων, δικαιούστε δε να καταγγείλετε τις μεταξύ μας συμβάσεις και να ζητήσετε διαγραφή του Λογαριασμού σας και των δεδομένων σας. Σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας , ενώ διατηρείτε τα δικαιώματά σας αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως αυτά αναλύονται και περιγράφονται ανωτέρω.